Добри практики

Урок за синдром на Даун и толерантност в обществото от „Живот със Синдром на Даун“

Урок за синдром на Даун и толерантност в обществото от 1 до 8 клас и от 9 до 12 клас предлага фондация „Живот със Синдром на Даун“ съвместно с Български дарителски форум и програмата „Научи се да даряваш“. Финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп ПРОМЯНТА 2016/2017 г. разработват два урока, които запознават учениците със състоянието синдром на Даун и показват различието през възможностите на хората с тази диагноза.

Уроците провокират толерантност и вяра, че когато определени хора попадат в определена група или категория, не би трябвало да се поставят под общ знаменател, защото всеки има различен потенциал, способности... Научи повече

Хермина Емирян: Увеличават се училищата, включени в програмата „Научи се да даряваш“

Увеличават се училищата, участващи в програмата „Научи се да даряваш“, заяви в предаването „Преди всички“ Хермина Емирян от Българския дарителски форум, който стартира за трета поредна година програмата „Научи се да даряваш“.

„Искаме да излезем от това, че дарителството е свързано само и единствено с даряване на пари и правене на кампании за лечението на един или друг човек. Децата учат неща, които в чисто житейски план биха им били полезни. Има страхотен интерес, защото те се занимават не само с това да изучат даден въпрос, а просто да се занимават и практически с него“, обясни тя.

В програмата са включени големи и... Научи повече

© Всички права запазени 2018 @ Learningtogive.bg