Да разкажем за доброто , което сътворихме !

13.04.2018

Учениците , които посетиха Дом за деца с увреждания разказват пред своите съученици как бяха посрещнати, как живеят децата от този дом, Учениците проявяват съпричастност към проблемите на децата от дома и желаят да продължават да помагат и да събират средства за тях.

Изтегли проект
Оцени проекта
 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • 0/6
 • 0 ratings
0 ratingsX
Много зле! Зле Хммм Ok Добро! Много добро!
0% 0% 0% 0% 0% 0%
Учител работил по този проект: Пенка Русанова Цолова
Описание на проекта

В продължение на един час Радостина, Кристина, Ана Мария, Александра и Натали разказваха за децата с които се запознаха .

Кристина показа,че е слушала внимателно разказа на госпожа Крумова.Децата живеят в комплекс от малки, компактни къщички. Броят на децата е 34,ние се запознахме с 14 от тях.Всички деца са с физически и психически увреждания.Част от тях ходят в Център за социална подкрепа в град Плевен.В комплекса работят рехабилитатор, психолог, логопет.Екипът полага 24-часови грижи за тези деца.

Някой от децата посещават помощно училище в Згалево, където получават различни знания,но най вече полезни умения.

В една къщички живеят по 14 деца.

Радостина,разказа за първите си впечатления от децата,които ни чакаха и всички бяха приветливи,усмихнати и добронамерени съм нас.Имената на една част от тях-Теменужса,Радостин,Младен,Георги,Любчо,Сашка.Всички търсеха контакт с новите си приятели.Разходиха ни из помещенията си-всички бяха подредени и чисти.Показваха си играчките,дори Радостин показа засадения боб и домати в саксия.Много мило ,че той ни покани да опитаме реколтата му.

     Ана-Мария говореше за отношенията им към нас-бяха научени да говорят на Вие,да използват думата „Благодаря”-разбира се тези,които бяха в по добро здравословно състояние.

      Александра разказа на класа,че тяхното ежедневие е доста различно от тяхното,водят ги веднъж седмично на сладкарница.Миналата година някой от тях са ходили на Априлци за един ден!Децата нямат телефони,не контактуват с родителите си ,защото са ги поверили в дома .Александра разказа,че децата имат нужда от контакти и ще бъде добре да продължим с акциите по събиране на помощи .

   Натали е била впечатлена от усмивките на тези деца,Макар,че имат проблеми,светът в който живеят е усмихнат и щастлив.Децата от дома приличат на нас,външно не са различни ,но със здравословни проблеми,което променя детството им изцяло.”Ние имаме толкова неща,а те нямат.Нека им помогнем”.

Галерия

Да разкажем за доброто , което сътворихме !
Да разкажем за доброто , което сътворихме !
Да разкажем за доброто , което сътворихме !
Цели на проекта

 • Да се запознаят учениците от класа какъв е живота на деца живеещи в дом,който посетихме.
 • Ученицете да проявяват разбиране към проблемите на другите ,да формират умения за слушане и разбиране на деца на тяхната възраст.
 • Учениците да осмислят какво са направили за другите и да продължат да сътворяват добро.
Използвани материали

 • снимки ,направени при посещението.
Работа вкъщи

Да работим за следващата кауза наречена ДОБРОТА и милосърдие !

© Всички права запазени 2019 @ Learningtogive.bg