Благотворителни акции

30.01.2018

От началото на учебната година , вдъхновени от участието си в програмата "Научи се да даряваш", учениците от 2 в клас на 35 СУ "Добри Войников" в гр. София и техните родители осъществиха няколко благотворителни кампании.  

Изтегли проект
Оцени проекта
 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • Custom Full
 • 0/6
 • 0 ratings
0 ratingsX
Много зле! Зле Хммм Ok Добро! Много добро!
0% 0% 0% 0% 0% 0%
Учител работил по този проект: Диляна Илиева
Цели на проекта

 • Да се осъществи истинска благотворителна акция в училище
 • Да се ангажират учениците и техните родители в благотворителна инициатива
 • Да разберат малките ученици как работи благотворителността
Описание на проекта

Започнахме още през септември, когато въпреки топлото и слънчево време, в час по изобразително изкуство, учениците рисуваха коледни картини, които изпратихме след това на фондация I CAN TOO за тяхната благотворителна инициатива за коледни картички, нарисувани от деца . Чрез продажбата на тези картички се набира средства за Център за деца с множествени увреждания в гр. София.

След това последва акция за даряване на хранителни продукти за домове за деца, лишени от родителски грижи. Обсъдихме с учениците защо има такива деца и защо трябва да им помагаме, как за нас някои неща са даденост, докато за други деца същите неща са лукс.

Всички родители откликнаха на инициативата и в рамките на една седмица, всеки донесе хранителни продукти, които събирахме в класната стая.

Учениците бяха изумени какво огромно количество храна се е натрупало.

Занесохме пълен багажник с най-различни неразвалящи се продукти във фондация „Хора за хората“, чиято акция намерихме чрез платформата Time Heroes.

Децата получиха благодарствено писмо и грамота и бяха много доволни от доброто дело.

През декември месец нашия клас беше и един от най-активните участници в ежегодната благотводителна кампания на 35. СУ „Добри Войников“ – “Подари усмивка в коледна кутия”.

Кампанията е по идея на учениците от Ученическия съвет и представлява закупуване на подаръци за деца в неравностойно положение. Идеята е всяко едно бебе, момиченце, момченце, тийнейджърка, тийнейджър да получи своя кутия и така да се почувства ценно и обичано. Тези година те подариха много усмивки на нашите бебета в Малките къщи, на много деца от Родопските села и др.

Нашият клас избра да направи подаръци за най-малките дечица – от 0 до 12 месеца и отново само в рамките на една седмица, класната ни стая се отрупа с биберони, памперси, мокри кърпички, дрънкалки, играчки, проходилка и други необходими неща за пълноценното отглеждане и развитие на най-малките. Всички събрани кутии бяха дарени на Фондация Надежда за малките – Hope for the Little Ones , която ни изпрати сърдечно благодарности и учениците от 2 в клас и техните родителите още веднъж се почувстаха герои, случващи добри дела.

Галерия

Благотворителни акции
Благотворителни акции

© Всички права запазени 2019 @ Learningtogive.bg