Новини

27 учители на обучение в София

27 учители на обучение в София

Програмата събра част от учителите, които ще бъдат в новото издание на програмата, на живо обучение в София.

27 учители взеха участие в обучението, което се състоя от 5 до 7 юли в ЩРАК – пространството, което събира български социални предприятия от цялата страна. Присъстваха учителите от цялата страна – както от училища в по-големи градове (София, Бургас, Русе), така и от по-малки населени места като Чешнигерево, Сепарева баня, Първомай и др.

Участниците се запознаха с основни понятия, свързани с дарителството и доброволчеството, с принципите на обучение, залегнали в платформата, по-специално с концепцията за Service Learning (обучение в полза на общността), както и с възможността да реализират практически проекти в полза на своята общност.

Учители, които вече работят по програмата, споделиха опит, разказаха истории и вдъхновиха новите си колеги. Благодарности на Мая Йорданова и Красимира Бочева от ОУ „Христо Никфоров“, Ловеч, както и на Ели Георгиева от 105 СУ „Атанас Далчев“, София.

Представители на компании и фондации – членове на БДФ представиха свои проекти и инициативи в подкрепа на обществени каузи. Специален аспект бяха инвестициите в образование и млади хора.

Специално благодарим на Станислава Рашева, фондация „Благотворител“, Елица Баракова, BСause, Екатерина Бузалакова, VIVACOM и Айлин Юмерова, БЦНП за споделеното пред аудиторията.

Предстои обучение за останалите учители, заявили интерес към програмата, което ще се състои онлайн през август.

 

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg