Новини

38 учители се включиха в обучение за новото издание на програмата

38 учители се включиха в обучение за новото издание на програмата

38 учители  от цялата страна се включиха в тридневно обучение, свързано с прилагане на програмата в рамките на образователната система и интегрирането й в учебния процес.

Те ще започнат работа по „Научи се да даряваш“ от новата учебна година и са от 22 населени места в страната. Има както преподаватели от по-големите градове (Бургас, Пловдив, София, Русе), така и малки населени места (с. Борован, с. Баничан, Любен Каралелово…), които виждат потенциал да променят средата на своите общности през теми като дарителство и доброволчество.

Учителите преминаха през различни модули на обучение – запознаха се с работата на Български дарителски форум и неговите членове, научиха повече за различни аспекти на дарителството в стрраната, както и повече за неправетелствения сектор.

В това издание наши гости и лектори бяха Станислава Рашева от фондация „Благотворител“ и Искра Джанабетска от „Книговище“. Те споделиха интересни аспекти от дейността на техните организации и успяха да предадат на участниците вълнението и предизвикателството да работиш за кауза си част от гражданския сектор в страната.

Тази година отбелязваме рекорден интерес към програмата – интерес са заявили 140 учители, педагогически съветници и психолози.
За тези, които не успяха да присъстват на живото обучение, предвиждаме онлайн формат през август.

 

Обучението се реализира с финансовата подкрепа, предоставена от Фонд Активни граждани България по проект “Дарителски компас за устойчиви партньорства”.

 

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg