Новини

Диван за библиотеката

Диван за библиотеката

Невяна Иванова, София

В библиотеката на 7-о СОУ „Свети Седмочисленици“ в София имаше диван, на който малките ученици обичаха да сядат на групи и да си четат, особено следобед в занималнята. Библиотекарката Ели Трингова се радваше, когато имаше читатели. Но диванът беше стар, износен и неудобен, затова решиха да го изхвърлят. А за нов училището нямаше пари.

Няма диван в библиотеката, няма и ученици в читалнята. Ето защо, когато се подготвяхме за коледния базар, ние с моите четвъртокласници единодушно решихме да изненадаме Ели. С помощта на Галина Баева – майка на дете от класа, избрахме и поръчахме дивана. Сглобихме го с помощта на Борислав – татко на друго дете. Поканихме Ели в класната ни стая, за да й поднесем изненадата. Зарадвахме я много! Всъщност нашият подарък беше не само за нея, а за всички ученици.

Беше незабравимо изживяване. Четвъртокласниците бяха в еуфория и дори сами занесоха дивана в библиотеката. Разбира се, нямаха търпение първи да седнат на него. Не им се ставаше – беше им толкова меко и удобно.

Ето къде отидоха парите от нашия пореден благотворителен базар. Уж един обикновен диван, а накара много ученици и учители да се усмихнат 🙂

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg