Новини

За животните с любов

За животните с любов

Елеонора Тодорова, Ловеч

„Ей, лъве, аз съм Алекси, а това е г-жа Ели“. С тези думи Алекси, третокласник от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч застана пред клетката на лъва в местния зоопарк и проведе развълнувано първия си разговор с него.
Класът участва в програмата „Научи се да даряваш“ вече за трета година. От няколко седмици децата започнаха да се подготвят за посещение в зоологическата градина. Обмислиха предварително как могат да помогнат на животните и им хрумна идея за кампания, наречена от самите тях „За животните с любов“.
И любовта им се изрази в грижа и предварителното проучване от каква точно храна имат нужда животните в зоопарка и опит да получат тази храна чрез дарения. Постепенно идеята така  вдъхнови децата, че те я разказаха на родители, на други техни съученици, на приятели. Дори направиха плакати, които разлепиха в училището.
Така инициативата стигна  практически до почти всички деца и учители и кампанията намери още повече съмишленици.

Всички успяхме да съберем около 30 килограма плодове и зеленчуци и ги дарихме на ръководството на местната зоологическа градина. В знак на благодарност към тази щедрост, учениците имаха възможността безплатно да посетят животните в зоопарка и да си подарят незабравима емоция.
За децата най-веселото преживяване беше пред клетката на маймуните, защото станаха свидетели на маймунджилъците им, а най-голямата отплата – благодарността на хората от зоологическата година за получената като дарение храна.
Сега обмисляме следващи кампании, които ни обединяват.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg