Новини

И пенсионерите от Зверино честваха Международния ден на възрастните хора

И пенсионерите от Зверино честваха Международния ден на възрастните хора

По традиция членовете на Пенсонерски клуб „Златица“ в Зверино се събраха на 1 октомври, за да отбележат заедно Международния ден на възрастните хора. По случай празника на пенсионерите, хората от третата възраст бяха приветствани с „Добре дошли!“ от председателя на клуба Лиляна Александрова. Поздравителни адреси отправиха кметът на селото Цанко Цанев, клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ при СУ „Св. Климент Охридски“ с ръководител Петя Илиева и участници в проекта „Научи се да даряваш“ на Български дарителски форум, по който работят съвместно през тази учебна година доброволците от БМЧК и чуеници от трети и четвърти класове в зверинското школо.

„Този празник е още един повод да засвидетелстваме уважение, внимание и обич към вас, се казва в поздравителния асдрес от клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“ и от учениците от проекта „Научи се да даряваш“. Вие правите дните ни по-добри, стопляте ни, защото усещаме светлината и надеждата в очите ви и се чувстваме спокойни и сигурни. За вашата любов, нежността, с която ни обграждате, за грижите за нас, децата ви.

Забързани в своето ежедневие и делнични грижи, понякога, несправедливо ви пренебрегваме, но ви уверяваме, че като ваши деца живеем с мъдрите ви житейски съвети, с топлите ви грижи и безкрайната ви отдаденост на семейството. Където и да пътуваме по света, ние се завръщаме при вас, у дома, защото вие сте нашата малка вселена, пълна с обич и доброта.

Бъдете все така основа на живота, неговото начало, смисъл и подкрепа. Съхранявайте своята мъдрост, опит и доброта. Бъдете още дълги години с нас, за да помагате на младите да вървят уверено към бъдещето и да се борят с трудностите на времето, както вие сте го правили през годините! Бъдете онази светлина, която разпръсква сивотата на ежедневието.

В този специален за ва сден, ви пожелаваме много усмивки, споделени щастливи мигове, дълголетие и спокойни старини!“, се казва в заключение в поздравителния адрес.

По повод Деня на пенсионерите, доброволците от БМЧК и учениците от трети и четвърти клас, които участват в програма „Научи се да даряваш“, изнесоха тематична литературно-музикална програма, с оято създадоха много настроение за празника на възрастните хора.

Поетесата Дарина Цветкова прочете стихове от своята най-нова поетична книга – „Жива“. Сред присъстващите бяха и едни от най-възрастните членове на пенсионерски клуб „Златица“, който е създаден през 2001 година: Мария Христова (93г.), Николица Янкова (87г.), Мара Ненчева (84г.), Борис Христов (82г.) и Иванка Петрова (80г.).

Празникът продължи с много веселие, песни, хора и традиционната почерпка.

 

 

Източник: medianews.bg, 2 октомври, 2018

Автор: Мирослав Гетов

Снимки: Борис Кръстев

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg