Новини

Искам да помогна

Искам да помогна

Десислава Цанкова, Търговище

Можете ли да направите превръзка при слабо кръвотечение и кръвотечение от носа? Не? Е, учениците от 6 б клас на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище вече могат. Научиха се в часа на тема „Да покажем грижа“ – част от програмата на БДФ „Научи се да даряваш“.

Показаха им Карина от 7 а клас и Виктория и Пламена от 9 клас. Трите момичета са доброволки от Българския младежки червен кръст (БМЧК) в града. Те разказаха на шестокласниците за работата и мисията си в БМЧК. Децата вече знаят, че от Червения кръст могат да разберат как да постъпят при бедствие, как да спасят човешки живот, как да пазят здравето си, как да опазват околната среда.

Гостенките демонстрираха как се прави превръзка. Бяха донесли със себе си материали, с които по-малките ученици опитаха новите знания на практика. Справиха се чудесно!

Децата си интересуваха живо от работата на доброволците – червенокръстци, не спряха да задават въпроси. Като резултат от този урок в 6 б клас вече имаме първия доброволец в БМЧК-Търговище – Калина Миленова.

Скоро пак ще се срещнем с нашите доброволци – има още толкова много да учим от тях!

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg