Новини

Кампанията „Търсим цветята“ направи дарение за децата във Вършец

Кампанията „Търсим цветята“ направи дарение за децата във Вършец

В последните дни на отиващата си вече лятна ваканция, доброволките на СУ „Иван Вазов“ – град Вършец успяха да зарадват с хубави дрехи и обувки съучениците си в неравностойно положение – сираци и от социално слаби семейства, съобщават от учебното заведение.

Даренията се получават в училището за трета поредна година, благодарение на английското семейство Тара и Адам Стюард и Таня Станчева от „Christmas Appeal for Bulgaria“. Допълнително като частен дарител се включва и Мариана Асенова от Фондация „Нова Култура“. Идеята за мотото на кампанията „Търсим цветята“ произтича от факта, че в китния Вършец, известен още като „град-градина“, най-истинските и важни цветя, са децата.

С тази инициатива се оказва подкрепа на около седемдесет деца, живеещи в крайна бедност.

Организатори са момичетата от училищния клуб „Добротворци“ и 7 „а“ и 9 „а“ клас, които са част от Национална програма „Научи се да даряваш“. Първата им задача е работа на терен в ромския квартал „Изток“, където на място определят кои са най-нуждаещите се. Същинската част на дарителската кампания отново е тяхна отговорност. Пристигат в училището и сортират изпратения от Англия камион с дрехи. Разпределят, посрещат децата и им помагат в избора.

 

 

Източник: Българско национално радио (Радио Видин), 20 август, 2018

Снимки: БНР

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg