Новини

Картичка за баба и дядо

Картичка за баба и дядо

Калинка Русалова, Пловдив

Понякога едно нарисувано сърце и няколко топли думи са достатъчни, за да направят по-различен деня и света за друг.

Това знаят добре момичетата и момчетата от 4-ти „Б“ клас в ОУ „В. Левски“, гр. Пловдив, които  в  час по програмата „Научи се да даряваш“ направиха поздравителни картички, за да зарадват своите  възрастни роднини и близки.

Урокът е част от по-голяма поредица, в която коментираме темата за Доброто и която реално разглеждаме систематично от 1-ви до 4-ти клас в различни аспекти, съобразно възрастта, знанията и опита на децата. Търсим добрите дела навсякъде – от сюжетите в приказките и басните до реалния живот.

Този път идеята се роди във връзка с 1 октомври – Международният ден на възрастните хора.

Децата искаха да направят нещо за своите близки възрастни – баба, дядо, друг роднина, близък съсед… Обединихме се около възможността с ръчно направени картички едновременно да изразим посланията си и уважението към възрастните.

Урокът ще има продължение в „Книга за доброто и приятелството“, която предстои скоро да издадем по един международен проект и за която ще разкажа допълнително:).

Така постепенно децата са провокирани да мислят за правенето на добро в един ежедневен аспект:  какво добро направих днес, на кого помогнах, с какво станах по-добър, с какво мога да съм още по-полезен…

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg