Новини

Колко струва доброволчеството?

Колко струва доброволчеството?

Деян Николов, Ямбол

Колко струва една добра дума, усмивка или подадена ръка? Отговорът на този въпрос няма материално измерение.

Това научиха учениците от 9 „б“ клас в Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол от техния гост – граждански активист в не една организация и кампания, насочени към насърчаване на добротворчеството в различните му форми. Ирина Георгиева представи пред учениците дейността на организациите „Бъди човек“ и „Тервелъ“, в които тя самата доброволства.

Учениците бяха силно впечатлени от разказа на Ирина за посещанията й при самотни възрастни хора по различни празници. Често хората се радват повече на споделеното време и на срещата с младежи, отколкото на самите подаръци, сподели гостенката. Особено запомнящи са случаите, когато възрастни хора са се припознавали в доброволците, мислейки ги за собствените си деца или внуци.

Деветокласниците научиха как да се включат в инициатива „Бъди човек, дари вечеря на хора в нужда“. Почистване на културно-исторически паметници, търсене и споделяне на информация бяха други дейности, които Ирина Георгиева представи на учениците като възможности за тяхното участие като доброволци.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg