НовиниЗа новия онлайн формат на уроците в „Научи се да даряваш” можете да разкажете на: bkirilova@dfbulgaria.org
Очакваме ви!

Колко струва доброволчеството?

Колко струва доброволчеството?

Деян Николов, Ямбол

Колко струва една добра дума, усмивка или подадена ръка? Отговорът на този въпрос няма материално измерение.

Това научиха учениците от 9 „б“ клас в Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол от техния гост – граждански активист в не една организация и кампания, насочени към насърчаване на добротворчеството в различните му форми. Ирина Георгиева представи пред учениците дейността на организациите „Бъди човек“ и „Тервелъ“, в които тя самата доброволства.

Учениците бяха силно впечатлени от разказа на Ирина за посещанията й при самотни възрастни хора по различни празници. Често хората се радват повече на споделеното време и на срещата с младежи, отколкото на самите подаръци, сподели гостенката. Особено запомнящи са случаите, когато възрастни хора са се припознавали в доброволците, мислейки ги за собствените си деца или внуци.

Деветокласниците научиха как да се включат в инициатива „Бъди човек, дари вечеря на хора в нужда“. Почистване на културно-исторически паметници, търсене и споделяне на информация бяха други дейности, които Ирина Георгиева представи на учениците като възможности за тяхното участие като доброволци.

© Всички права запазени 2021 @ Learningtogive.bg