Новини

Мартеници за Карин дом

Мартеници за Карин дом

Валентина Статева

2 в кл.,  СУ „Димчо Дебелянов“, Варна

Баба Марта е шарен празник – пъстър, цветен. В този ден хората си пожелават и си наричат само най-хубавото – здраве! За този празник няма спорове дали да се празнува, или не – просто връзваме мартеница на човека до нас и с широка усмивка му пожелаваме да е бял и червен, здрав и весел!
С пристигането на Баба Марта идва и вълнението около гривнички, пискюли, Пижо и Пенда, кокичета – всички тези красоти, които изработвахме неуморно в часовете преди началото на март. А сега дойде време да ги споделим.

Учениците от 2 в клас, СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна заедно със своите майки, баби и г-жа Валентина Статева (техният класен ръководител) с радост се включиха в изработването на  мартеници. Тях те дариха на Карин дом с благотворителна цел. Средствата от продажбата на мартениците ще бъдат насочени към включването на двама нови треньори в плувните сесии и терапия на децата в центъра. Така,  с 5% постъпленията от Мартеничковата ни кампания, ще бъдат подпомогнати и семействата на децата, които посещават Карин дом. Тук специалистите подпомагат ранното детско учене чрез арт терапия  и второкласниците с даренията на направените от тях мартеници, станаха част от тази подкрепа.

 

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg