Новини

Мартеници за най-малките герои  

Мартеници за най-малките герои  

Михаела Николова, класен ръководител,

1. В клас, 120 ОУ, София

В края на миналата година с децата посетихме Националната кардиологична болница в София и специално нейното детско отделение. Не само станахме съпричастни с призванието на лекарите, но подарихме и книги и играчки за малките пациенти на кардиологията, видяхме как изглеждат кабинетите, а учениците (някои реално, а други чрез снимки и видеа) се запознаха и с един много важен и специален уред – кувьоз за недоносените бебета, които имат нужда от по-специални грижи.

Първи март е денят за много забавления и усмивки, за ведри пожелания за повечето хора и най-вече – за децата. Да, но малките бебчета, които са се родили преждевременно, трябва да останат и да прекарат първите си дни в болницата вместо вкъщи.

Затова ние решихме да се включим в Националната инициатива на фондация „Нашите недоносени деца“ и за изработим мартенички за недоносените бебета и персонала, който се грижи за тях в болниците. Искахме да ги зарадваме и да пожелаем скорошно прибиране у дома на бебета, а на лекарите – закрилници да кажем едно огромно „Благодаря!“

Е, изработването на мартениците се оказа, не задължение, а приятно забавление, затова изработихме още много заедно с деца от другите класове и учениците решиха да ги подарят на своите роднини и приятели.

А Вие изработвате ли мартенички или предпочитате да си закупите? Както и да постъпвате, е чудесно, щом носите усмивки на някого! Ако решите закупените мартенички да са и с някаква кауза или изработите такива за кауза, сте наистина чудесни!

Пожелаваме Ви усмиВки!

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg