Новини

Мечова поука – горска сполука

Мечова поука – горска сполука

Ваня Димитрова, Джебел

Дванадесетокласниците от Професионална гимназия ,,Руска Пеева“ в Джебел направиха емоционален и различен деветия рожден ден на децата с увреждания от Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в града. Те подготвиха и представиха куклената постановка ,,Мечова поука – горска сполука“. Това е музикално-образователната  приказка, създадена от Сезин – едно от момичетата в класа, с герои от животинския свят, изиграни от самите ученици. Пиеската е забавна, образователна и наситена със злополучни, но и леко комични ситуации, които често се случват в нашето всекидневие.

Така 25-тимата малчугани от ЦОП научиха как да си помогнат сами при инциденти вкъщи – ако например са изгорили ръката си, ужилени са от оса, разбили са носа им във футболна игра… Пиесата грабна вниманието на малките и те бяха много весела аудитория. От сърце се забавляваха на патилата, които горските животни преживяват, и същевременно научиха много нови и полезни съвети за реакции при битови злополуки.

Ден преди празника дванадесетокласниците от професионалната гимназия с профил ,,Ресторантьорство“ приготвиха за децата от центъра вкусна шоколадова торта. Денят беше пълен с песни, танци и добро настроение. Съвместното преживяване се оказа много важно както за големите ученици, които се чувстват полезни и отговорни за другите, така и за малчуганите от ЦОП, които усетиха близост и приятелство.

Това е втора подобна инициатива на гимназистите, след като през Коледните празници те направиха картички и подаръци от рециклирана хартия за децата и посрещнаха заедно Дядо Коледа.

Големите ученици са щастливи, че могат да общуват с по-малките и вече подготвят театрален етюд за следващите празници.  Издаваме и тайни от кухнята – новата пиеса ще се казва „Поправителен за шампиони“ и също е авторски текст. Той обаче набляга върху здравословния начин на живот и добрите взаимоотношения между хората.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg