Новини

На гости в пожарната

На гости в пожарната

Валентина Статева, класен ръководител, СУ „Димчо Дебелянов“, Варна

Малките доброволци от 3 в клас,  СУ „Димчо Дебелянов“, посетиха летище Варна и се запознаха с професията на пожарникаря.

Припомниха си различните професии, ползата за другите от тях, придобиха знания за организации със стопанска и нестопанска цел.

В края на урока разграничаваха професиите, които формират печалба и други, като тези в нестопанския сектор, които работят за своята мисия и ако имат печалба, то тя отново е инвестирана в каузата на организацията. Поговориха и за професиите в полза на другите.

Ако в началото на дискусията повечето масово твърдяха, че искат да работят в стопанска организация, след нея отговорите се промениха. Учениците осъзнаха, че биха могли да работят, да печелят пари, но и да отделят време и при възможност, средства, в помощ на обществото, да работят професии, чрез които помагат на другите.

Те видяха и по различен начин работата на пожарникаря – според тях хората, работещи в пожарната даряват сили и време, защото искат да помагат на пострадали и изпаднали в беда. По време на посещението се включиха всички пожарникари на летище Варна. Най-вълнуващото бе качването на децата в пожарните коли и демонстрацията, която видяха.

Децата осъзнаха, че работата на пожарникаря е отговорна, трудна и в помощ на обществото.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg