Новини

Научи се да даряваш е повече от училищна програма

Научи се да даряваш е повече от училищна програма

До този извод стигнаха 27 от новите учителите, които ще бъдат част от програмата през идващата 2022/23 учебна година.

Те бяха на тридневно обучение в София, в което видяха по нов, нетрадиционен и новаторски начин темата за дарителството, доброволчеството и активното гражданско участие.

Като лектори на събитието се включиха Веселка Вуткова, VIVACOM, Димитрина Папагалска, фондация „Лъчезар Цоцорков” и Илияна Николова, фондация „Работилница за граждански инициативи”. Те представиха интересни и полезни програми, които финансират, насочени към сферата на образованието и с подкрепа за местните общности.

Опит и съвети споделиха и учители, които вече са в програмата – Красимира Миленкова от Професионална гимназия по транспорт в гр. Сливница и Росица Стефанова от 120 ОУ „Г.С. Раковски” в София. Те разказаха за различни интересни инициативи, които са реализирали в програмата през изминалата година и изобщо – през годините. Споделиха и за ценни промени, които се случват в децата, учителите и родителите, които са в програмата. Как те по нов начин осмислят възможността да правят съвместно смислени и вдъхновяващи промени през дарителски и доброволчески проекти и през нови знания по темата.

 

Ценно и полезно беше за учителите преминаването през практически упражнения – от стъпките в реализирането на урок по програмата до стъпките при осъществяването на практически проект в полза на общността, през смисъла от въвличането на всички – родители, местни институции, останалите ученици от училището в този нов и различен дарителски ритъм.

„Една програма, която ни учи не просто на дарителство и доброволчество по нов и различен начин, а много повече – дава ни опит как да бъдем по-внимателни, емпатични, отворени към света и другите”. Така в края на третия ден от обучението учителите видяха „Научи се да даряваш”.

Благодарим от сърце за участието и споделените емоции!

Наред с новите учители част от програмата остават и още 24, които са участници в предишни нейни издания. Така общият брой на учители в програмата е 51 – истински рекорд, в сравнение с предишни години.

 

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg