Новини

Небе от добрини

Небе от добрини

Валентина Статева, Варна

Табло, озаглавено „Звездно небе от добрини“, украси фоайето в СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна в Седмицата на толерантността от 12 до 16 ноември 2019 г. Направиха го малките доброволци от 3 „в“ клас, които работят по програмата „Научи се да даряваш“.

Върху хартиените звездички на таблото учениците записваха добрините, извършени от тях в петте дни. На 13 ноември светът отбеляза Международния ден на незрящите хора, както и световния ден на добрината. По този повод децата изработиха диплянки с информация за кучетата водачи, които осигуряват независимост на хората с увредено зрение.

16 ноември – Международният ден на толерантността, също беше отбелязан по интересен начин. Третокласниците предварително подготвиха постери, а в самия ден посетиха дома за възрастни хора „Гергана“. Там те посадиха ябълково дръвче и сложиха къщички за птички. Но най-вече доставиха радост на възрастните домакини, които поздравиха децата за тяхното милосърдие, съпричастност и състрадателност.

В знак на благодарност учениците получиха сувенири, изработени от бабите и дядовците. Те си тръгнаха доволни, че с няколко простички неща, които не изискват нито пари, нито много време, са направили добро – разнообразили са всекидневието на хора, които имат нужда от внимание и детска усмивка.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg