Новини

Отдели време, подари красота

Отдели време, подари красота

ОУ „Д-р Петър Берон“, гр. Дебелец

Габриела Колева, Лиляна Славчева, 3 клас

Как можеш да спестиш пари от вредни храни и с тях да закупиш теменужки, които да засадиш в училищния двор?

Третокласниците от ОУ „Д-р Петър Берон“, град Дебелец, община Велико Търново, с класни ръководители Габриела Колева и Лиляна Славчева вече имат решение, макар че за първа година работят по програмата „Научи се да даряваш“.

Още от първите часове те бяха вдъхновени от идеята да даряват от времето и уменията си, за да направят нещо полезно за другите. Спонтанно се появи решението да се почисти и облагороди малко кътче от училищния двор, за да се достави радост на всички учители и ученици. Кампанията премина под надслов „Отдели време, подари красота!“

Децата предложиха на мястото на изсъхналите храсти и цветя да се засадят теменужки. Средствата за закупуването им събраха след като в продължение на две седмици третокласниците се храниха здравословно и спестиха пари от вредни храни. Най – накрая настъпи денят, в който с общи усилия превърнахме запустелия шадраван в красив цветен оазис.

Всички казваха, че много им харесва промяната. Даже и хора от общността извън училище. Преди нашата инициатива шадраванчето се използваше от учениците в следобедните часове като място, на което складираха чантите си, за да играят в двора. Сега се отнасят към мястото почти със страхопочитание. Ходят, гледат как растат теменужките, радват им се и вече не си слагат раниците на бордюра. Никой не е посмял и да откъсне цвете, което също е показателно. Когато отиваме да поливаме цветята, деца и от другите класове изявяват желание да помагат.

Удовлетвореността от добрите дела грейна на щастливите детски лица и децата вече имат любимо място за отдих и игри в училищния двор.

 

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg