Новини

Открих доброто днес

Открих доброто днес

Калинка Русалова, класен ръководител

1 клас, ОУ „Васил Левски“, гр. Пловдив

С учениците от Първи „Б“ клас при ОУ „Васил Левски“ Пловдив използваме пълноценно времето пред екрана, което прекарваме в дистанционно обучение. Забавно е в нашите часове – слушат ни с интерес родители, баби, приятели. Понякога дори взимат отношение по темата.

Днес говорихме за доброто. Открихме ли го? Благодарихме ли на някого? Можем ли да направим така, че да го предадем нататък?

Учениците споделяха откритите в света около тях добри дела. В повечето случаи, според тях, те са в малките жестове.  Така например те оценяват помощта от приятел – изпращането на домашна работа в Класрум; когато мама и тате са на работа, има някой друг, който се грижи за тях – оценяват тази грижа. Откриха доброто в милия жест, дума, отношение.

Много се радвам, че родителите също са ярък пример за добри дела. Филип сподели, че неговата майка е дарила дрехи на деца в нужда. Родителите на Габриел пък са направили дарение за строеж в църква.

Така след разказите за добрите жестове, поставих задача на учениците да помислят и да направят нещо добро днес. Чухме чудесни предложения. Някои споделиха, че ще помогнат в почистването на дома, ще си приберат играчките, ще подредят учебните материали, ще участват в подготовката на вечерята.

В знак на благодарност към близки и приятели, учениците направиха страхотни рисунки и картички.

 

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg