Новини

Първокласници от Златица почистиха околностите на Спасовото кладенче

Първокласници от Златица почистиха околностите на Спасовото кладенче

На 21 април учениците от I б на СУ „Св .Паисий Хилендарски“ в гр. Златица почистиха района около Спасовото кладенче. В този урок на открито децата разказваха за природата, наслаждаваха се на красотата й, почистваха и играха. С тях бяха  и родителите им.

Инициативата е част от програмата „Научи се да даряваш“, по която децата работят с класната си ръководителка г-жа Божкова. През миналата година тя участва в проекта с възпитаниците си от четвърти клас, а тази година с първи клас. Основната цел на „Научи се да даряваш“ е развиване на културата и средата за споделяне и даряване, чрез формиране на знания в по-широк аспект – за личностно развитие и емпатия, а в частност – за дарителството и придобиване на опит в реализиране на дарителски инициативи сред учениците.

През тази учебна година първокласниците реализираха и други свои  проекти – създаване на картичка от доброта за възрастни хора, благотворителен базар, засаждане на дървета и др. Малчуганите участват в дейностите по проекта с желание и ентусиазъм. Те обичат да даряват и да създават радост на всички около себе си. А и каква по-голяма радост от самите деца, каза за тях учителката им Павлина Божкова.

 

 

Източник: Регион-вестникът на Средногорието, 30 април, 2018

Снимки: Регион-вестникът на Средногорието

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg