Новини

Първокласници с дарение за свои връстници от Сирия

Първокласници с дарение за свои връстници от Сирия

Открит урок по доброта изнесоха първокласници от 105-то училище в София. Децата бяха поканили на гости свои връстници от Сирия, а заедно с родителите си бяха събрали дарения за децата бежанци.

Както всяко приятелство и това започна със запознанство. На открития урок „Приятелство без граници“, част от програмата „Научи се да даряваш“ на Българския дарителски форум, бяха поканени и родители.

Крум Петров е обсъждал неведнъж темата „бежанци“ с дъщеря си Мая: „Стремим се да я учим на толерантност, на възприемане на другите независимо от това как изглеждат, какъв цвят им е кожата. Бежанците имат нужда от възприемане и от добро отношение”.

10-годишната Алямама вече учи у нас. Тук е от 2 години, почти не помни родната Сирия, но вече има нови приятели в София.

„Точно деца трябва да се заведат и при големите хора, и при политиците, за да им покажат, че всъщност всички ние сме равни. Ние сме хора. Никой не избира къде да се ражда, какво да му се случва, как да се спасява от него, какво да преживява”, смята класният ръководител на IГ клас Ели Георгиева.

Символ на новото приятелство стана едно дръвче, което децата засадиха заедно.

Вижте репортажа на Марина Евгениева по bTV, за да разберете повече, за този вълуващ ден.

 

 

Източник: bTV, 30 май, 2017

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg