Новини

Плюшени играчки намират нови собственици

Плюшени играчки намират нови собственици

Мая Йорданова и Красимира Бочева,

ОУ „Христо Никифоров“, гр. Ловеч

 

Плюшените играчки могат да бъдат чудесни приятели на децата.

Това добре знаят учениците от 1. А и 2. В клас от ОУ „Христо Никифоров“, с класни ръководители Мая Йорданова и Красимира Бочева.

В рамките на 10 дни първокласници и второкласници заедно организираха кампания „Подари радост“, чрез която да дарят плюшени играчки в детски градини, центрове от семеен тип и на деца от социално слаби семейства от Ловеч и Ловешка област.

Първо учениците подготвиха плакати и брошури за кампанията и минаха през всички класове, за да  популяризират идеята си и да спечелят съмишленици. След това помагаха за събирането и преглеждането на играчките. Искаха да са в добро състояние – чисти и здрави. Накрая помогнаха за пренасянето им до автомобила, който извозваше играчките по местопредназначение.

В кампанията се включиха всички ученици от 1. до 7. клас и бяха събрани много играчки. С подкрепата на Албена Йончева от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ играчките ще достигнат до много деца и ще дарят радост и хубави преживявания на новите си собственици.

А малките организатори вече питат „Кога отново ще събираме играчки?“ и знаят, че да помагаш е хубаво и носи радост не само на този, който получава подарък, но и на този, който го прави.

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg