Новини

Колкото повече – толкова повече!

Колкото повече – толкова повече!

Калинка Русалова, Пловдив


В поредица уроци от програмата, съчетани с работа по други проекти, четвъртокласниците от ОУ „В. Левски“ “ изграждат добродетели, срещат нови приятели, развиват толерантност и емпатия.

С децата участваме в редица национални и международни проекти, където споделяме добри педагогически практики и идеи за вдъхновение.

През изминалата година учениците бях отличени с национален знак за качество на проекта „Eat well, live better“, в който заедно с 52 класа от различни точки на Европа, споделяме идеи за здравословното хранене и живот.

В проекта „За доброто, приятелството и мира“ се срещнахме виртуално със деца от Тунис и Того, на които разказахме за разнообразни наши инициативи – от опити за засаждане на семена, до споделяне на любими дейности за свободно време, доброволчески проекти и още, и още…
Към момента децата участват в национален eTwinning проект „Пътешествието на читателските STEM клубове“, в който заедно с още осем училищни екипа обменят идеи за четенето и работят върху създаването на първата си STEM книга.

Въвличам четвъртокласниците и в една измислена от мен седмична игра – „Таен агент“, в която те се наблюдават взаимно и отбелязват кой каква добра постъпка е направил.

Част от часовете са за силата и въздействието на думите и рисунките за приятелството, подкрепата, добрите дела…
Вярвам, че след тези часове всички излизаме по-добри, по-внимателни един към друг, с повече знания и опитност.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg