Новини

Побъркани по прилепите

Побъркани по прилепите

Госпожица Хъл е гимназиален учител, който казва: „Всеки може да направи нещо за света, но без възможността да видиш тази лична сила и отговорност, много ученици няма да поемат тази възможност и да излязат от зоната си на комфорт.” За нея, филантропията и службата в полза на общността помагат на учениците да правят истински, смислени връзки с общността си.

Група от повече от 125 гимназисти участват в проект „Побъркани по прилепите”.  Г-ца Хъл работи по уроците в системата на Learning to Give, които и помагат да сложи в рамка комбинацията от наблюдения, изследване и работа по темата за  мотивацията на хората.  Учениците са търсили информация за различни животни и са учили за техните различни среди и екосистеми. Някои ученици за построили къщички за прилепите, други дървени блокчета за играта дженга, а трети са ги украсили с картинки на животните, за които са учили.  След като децата са научили за различните видове прилепи, са се заели да поставят къщички – 12 са сложени в местния парк и още 11 са били разположени около библиотеката и музея. Инсталираните къщички съдържат и ръчно правени от децата картички с интересни факти за прилепите, за да може да се повиши информираността за важността на прилепите в нашата екосистема.

„Беше наистина готино да научим толкова неща за различните животни и как живеят. Никога не съм знаел, че прилепите са толкова важни и контролират комарите”, казва един  ученик. „Това беше страхотен проект. Не само научих повече за любимото си животно (ленивеца!), но и успях да споделя колко са готини с моите приятели и съученици.”, разказва друг.

С малко помощ от 500 долара, г-ца Хъл и учениците и са закупили инструменти и материали, за да направят и боядисат 23 къщички за прилепи и 50 ръчно изрисувани блокчета за игра на дженга.

„Учениците дойдоха с нагласата, че това не е възможно”, казва г-ца Хъл. „В процеса на работа, увереността им се увеличи, заедно със знанията и артистичните им умения. Те придобиха и способността да споделят работата си с другите в общността.”

 

 

По информация на: Learning to Give, 2018

Снимки: Learning to Give

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg