Добри практики

Научи се да даряваш е повече от училищна програма

До този извод стигнаха 27 от учителите, които ще бъдат част от програмата през идващата 2022/23 учебна година.

Те бяха на тридневно обучение в София, в което видяха по нов, нетрадиционен и новаторски начин темата за дарителството, доброволчеството и активното гражданско участие.

Като лектори на събитието се включиха Веселка Вуткова, VIVACOM, Димитрина Папагалска, фондация „Лъчезар Цоцорков” и Илияна Николова, фондация „Работилница за граждански инициативи”. Те представиха интересни и полезни програми, които финансират, насочени към сферата на образованието и с подкрепа за местните общности.

Опит и съвети споделиха и учители, които вече са... Научи повече

Децата в полза на общността

Елена Коева, 2 а клас, СУ  Иван Вазов“, Поморие

Училищния двор на СУ „Иван Вазов“ е любимо място на нашите ученици. Но също така е любимо местенце и на всички други граждани от нашия малък град Поморие.

Само че, дворът не се заключва, а се използва от целия град като място за отдих. След  пролетната ваканция се оказа, че се завръщаме в един мръсен двор, превърнал се в неприятно сметище. Това предизвика огромно недоволство сред учениците и учителите.

Започнахме дискусия, в която децата даваха предложения какво самите те могат да променят и от каква допълнителна помощ имат нужда.

Те не просто бяха възмутени, но решиха... Научи повече

© Всички права запазени 2022 @ Learningtogive.bg