Добри практики

Обучение за учителите и онлайн

На 30-ти август екипът на БДФ проведе и онлайн обучение за учителите в програмата, които не успяха да дойдат на „живата“ среща в края на юли в София.

Така те се запознаха с концепцията й и с принципите за въвеждане на темите „дарителство“, „доброволчество“ и „гражданско участие“ в работата с ученици. Научиха повече за контекста на дарителските практики, за дейността на БДФ и гражданските организации в страната.

Получиха и практически насоки работа с ресурсите на сайта, за реализиране на проекти в програмата, както и съвети как да разказват за вдъхновяващите уроци, които създават в час.

Очакваме от всички тях съвсем скоро интересни и завладяващи... Научи повече

„Научи са да даряваш“ и промяната в самите нас

Любопитни, добронамерени, някои – леко скептични, всички – ведри и новаторски настроени. Така дойдоха на обучението, организирано от БДФ, учителите, влезли в приключението „Научи се да даряваш“ през 2021/22 учебна година.

Повечето от тях имаха опит и лични истории в територията на дарителството. Традиционно и от години, разказаха те, организират коледни и великденски благотворителни базари и въвличат децата в различни дарителски инициативи през емоция или в отговор на нечия нужда.

Програмата „Научи се да даряваш“ обаче им даде друг поглед върху дарителството, доброволчеството и гражданското общество  – новаторски, нетрадиционен, различен, полезен.

Каузите на НПО, които работят в различни сфери, станаха... Научи повече

© Всички права запазени 2021 @ Learningtogive.bg