Добри практики

„Научи се да даряваш“ стартира за девета поредна година

Ако сте учител, който има интерес към темата за дарителството и доброволчеството и харесва иновативни образователни подходи, програмата „Научи се да даряваш“ е за вас.

Търсим преподаватели, които искат да станат част от нея през следващата 2024/2025 учебна година.

Какво представлява програмата?

„Научи се да даряваш“ е базирана на американската система Learning to give и се реализира от Български дарителски форум (БДФ) за девета поредна година.

Програмата е подходяща за ученици от 1-ви до 12-ти клас и дава теоретични знания и възможност за практически проекти по теми, свързани с дарителството, доброволчеството, гражданското участие, демократичните ценности.

Включва още много и разнообразни теми,... Научи повече

Градинка в училище

Михаела Николова, класен ръководител

120 ОУ „Г.С.Раковски“, София

През пролетта на 2023 г. учениците ми решиха, че искат да засадим магданоз и други зеленчуци в затворените градинки в двора на училището. С тях искахме да произвеждаме органична храна за нашите училищни домашни любимци – морските свинчета Кико и Пухчо, които преди време купихме и за които се грижим.

Независимо, че имаше проблем с необработваеми площи в двора на училището, децата не се отказаха, а това ги мотивира да измислят решение. Ползваха опита, уменията, и знанията, натрупани с годините в програмата „Научи се да даряваш“. Аз като техен учител ги провокирах да търсят решение,... Научи повече

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg