Добри практики

„Научи се да даряваш“ стартира за седма поредна година

Търсим учители, които искат да станат част от програмата през следващата 2022/2023 учебна година. Ако сте учител, който има желание за нови предизвикателства и интерес към дарителството и доброволчеството, програмата „Научи са да даряваш“ е за вас.

Какво представлява тя? 

„Научи се да даряваш“ е програма, базирана на американската система Learning to give и се реализира от Български дарителски форум (БДФ) за седма поредна година.

Програмата е подходяща за ученици от 1-ви до 12-ти клас и дава теоретични знания и възможност за практически проекти по теми, свързани с дарителството, доброволчеството, гражданското участие, демократичните ценности. Засяга още много и разнообразни теми, на пръв поглед... Научи повече

Благотворителността – добро дело, близко до нас

Росица Георгиева, 120 ОУ „Георги Сава Раковски“, София

Класен ръководител, 3 клас

В навечерието на Априлското въстание, третокласниците от 120 ОУ „Георги Сава Раковски“ разгледаха в продължение на два учебни часа живота и делото на видни личности от „Бунтовната столица на Българското Възраждане“ – Копривщица.

Тодор Каблешков, Любен Каравелов, Димчо Дебелянов – личности познати на всички, но за учениците това бе любопитна и интересна история. Името на Ненчо Палавеев предизвика също интерес. Децата научиха защо го наричат „Благодетелят на Копривщица“.

Ненчо Палавеев е български търговец, предприемач и благодетел – виден филантроп. Роден и отрасъл в Копривщица. По-късно тръгва по света – учи, работи, но... Научи повече

© Всички права запазени 2022 @ Learningtogive.bg