Харчи, спести или дари

Това е втората тема от поредицата, уроци изнесени от родители. Тази тема изискваше според мен по-професионален подход и затова поканих Тодор Георгиев - баща на Иван, който е специалист в областта на икономическите науки и който се беше готвил изключително отговорно за този час. Първото впечатление беше лекотата с която този татко говореше, никакво притеснение, което веднага спечели децата. Презентацията беше съобразена с  тяхната възраст. Лекторът ни не се страхуваше от възрастта на децата и вкарваше нужната терминология, която обясняваше и онагледяваше много удачно. Отлично преливаше от термин в термин. Примерите, които ползваше бяха от ежедневието на децата. Поставяше ги в позиция на вършител на действието, което ги държа до края на часа. Нямаше емоция, но имаше полезност

Учител работил по този проект: Ели Стоянова Георгиева
Описание на проекта

Започнахме с граматическото тълкуване на думите включени в темата: харчи, спести, дари- това са три думи действия, които хората извършваме. Тези действия не са със задължителен характер за нито един човек, но въпреки това всички ние ги извършваме. Именно тази незадължителност, която може да се нарече и свобода, обуславя донякъде и качеството ни на живот. Идеята на урока беше не само децата да разберат значението на тези термини, но много повече тяхното приложение в смислов аспект. Тези действия се възпитават у всяко дете, подобно на всички социални умения и е много важно да се обясняват и в училище, за да се възприемат достатъчно сериозно.

Това, което отчитам като недостатък е по-голямата продължителност на презентацията, макар че не се усети умора у децата.

Галерия

Харчи, спести или дари
Харчи, спести или дари
Харчи, спести или дари
Харчи, спести или дари
Харчи, спести или дари
Харчи, спести или дари
Харчи, спести или дари
Цели на проекта

  • Децата да се научат да разграничават значенията си за термините "харча", "спестявам", дарявам".
  • Децата да разберат, че могат да правят различни избори относно парите си.
  • Да насочим мисълта на децата към процеса на даряване.
Използвани материали

  • Презентация

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg