Проект в полза на общността

Целите на урока са децата да осъзнаят своята гражданска отговорност, да проявят загриженост, съпричастност и да проявят акт на милосърдие към нуждаещите се.

Учител работил по този проект: Янита Печева
Описание на проекта

След три урока и след разговорите за филантропия и благотворителна дейност с децата решихме да подкрепим кауза, свързана с други деца. Поводът бе 1 юни.

Свързахме се с Веси Джамбазова и нашия ментор по програмата-Хермина. С тяхно съдействие организирахме посещение при дечица в клиниката по детска нефрология към СБАЛ по детски болести“проф. д-р Ив.Митев.

В рамките на час се постарах да запозная децата с една друга реалност от живота, която съпътства много хора. На тях им беше ясно, че в живота има болка, страдание, безпомощност и че това е преодолимо с помощта между хората, с проявата на загриженост, съпричастност, обич.

Денят за посещение беше уточнен- 03.06./събота/Бяхме взели дребни подаръчета, настолни игри, балони за игра… Вълнението беше огромно, децата искаха да дадат от своята вяра и обич на други деца и вярваха, че помагат.

Вики, Съни, Макс и Ирен се запознаха с едно слънчево дете , чието име е Марти. Невероятно хлапе с непресъхваща жизненост и енергия  въпреки сериозността на заболяването. Спечели ни с най-топлите и умни очи.С прокрадващата се усмивка на детското лице, със звънкото си гласче.

Марти си играеше в стаята със своите колички, а ние носехме книжка за оцветяване, а на едната страничка имаше писта.Заедно рисуваха, играха на домино.

Другото детенце се казваше Вики. Мъничък, едва на годинка и три месеца. Социален, активен, усмихнат. С него децата си подаваха балони и с конструктор построихме кула.

Ден като ден, обикновен, изпълнен с обич и искрящи детски очи. Надежда, вяра, любов- това е нужно , за да се победят несгодите и болките в живота, а  ние го можем заедно.

Животът е пътешествие и процес, който постоянно ни предоставя нови и нови възможности да се развиваме и да израстваме. Всеки ден и всяка година ни предлагат шанса да станем по-силни, по-щастливи и по-състрадателни.Всеки от нас е на тази земя по определена причина. Няма еднакви хора.Създадени сме, за да изпълним мисията си на този свят.

Можем да вдъхновим някого като бъдем себе си.

 

 

Галерия

Проект в полза на общността
Проект в полза на общността
Проект в полза на общността
Проект в полза на общността
Цели на проекта

  • гражданска отговорност / добродетел и социална дейност /

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg