Стъпки в разработването на един проект

В навечерието на Коледа проведохме проучване сред децата, за да решим как нашият клас ще отвори сърцата си за доброто и решихме да изплетем топли шалове, да участваме в коледния благотворителен концерт на училището и да подготвим коледни подаръци за нуждаещи се деца.

Учител работил по този проект: Светлана Христова Станчева
Описание на проекта

 

1 час

Проектът е част от модула „Да направим проект в полза на общността“. В навечерието на светлия християнски празник  Коледа  учениците решиха да запознаят съучениците си с доброволческата кауза. Изготвиха план как да мотивират и другите да се включат и си разпределиха  отговорности. И макар с плахи стъпки в началото, съучениците също започнаха да бъдат обществено ангажирани с проблеми и въпроси, на които държавното управление по различни причини или не обръща внимание, или не предлага адекватни решения.

Като отбор „Чебурашка”, част от платформата TimeHeroes, научихме за кампанията „Изплети топлина” и след проучване сред родителите,  решихме да се включим. Няколко сръчни майчета идваха няколко дни подред и съвместно с децата изплетоха топли шалове. След това събрахме и готови оплетени ръкавици, терлици, шапки от другите класове и заедно с 3 а изпратихме колета на координаторите в София.

2 час

Втората стъпка при изработването на проекта ни бе включването за трета поредна година в подготовката на коледни подаръци за деца в нужда. След това представихме пред първокласниците драматизация на раждането на Иисус Христос. Предварително бяхме се разделили по отбори: артисти, сценаристи и декоратори. Третокласниците като истински артисти влязоха в своите роли и за награда получиха от германски деца кутии с чудесни подаръци. Радостта им бе огромна.

Третата стъпка бе активното ни включване в коледния благотворителен концерт на училището. В час изработихме чудесни картички, които бяха предложени на базара, а на сцената най-артистичните представиха сценка на руски език и спечелиха съответния приз за Мастър шеф.

 

Галерия

Стъпки в разработването на един проект
Стъпки в разработването на един проект
Стъпки в разработването на един проект
Цели на проекта

  • • Приобщаване членове на училищната общност към доброволчеството
  • • Умения за описване стъпките за подготвяне на дадена акция
  • • Умения за работа в екип.
Използвани материали

  • цветен картон
  • бои, флумастри
  • прежда, куки
  • опаковъчна хартия, играчки, тоалетни принадлежности
Работа вкъщи

С помощта на родителите бяха подготвени кутии с подаръци.

© Всички права запазени 2023 @ Learningtogive.bg