В помощ на другите

Това бе последната тема, представена от родител. На гости ни беше г-н Крум Петров - баща на Мая. Мога да кажа, че начинът по който се поднесе урока беше като обучение по методика на преподаването- брилянтно и професионално. Цялата информация по темата беше извадена от децата, нищо не се даде наготово, излязоха наяве натрупани вече знания от работата ни през годината по програмата" Научи се да даряваш". Всичко се случваше стъпка по стъпка, отлично синхронизирано с подготвената от него презентация. Прилагам презентацията, за да се ползва при желание от други колеги.  

Учител работил по този проект: Ели Стоянова Георгиева
Описание на проекта

Ценното в уроците от нашата програма е, че дават възможност да се представят емоционално. Нашият лектор/макар и мъж/беше заложил на това и когато го комбинира с отличната си предварителна подготовка се получи великолепен урок.

Лекотата с която извличаше необходимата за темата информация от децата и това, че ги накара да разберат, знаят много ги активизира и ентусиазира още повече. Макар че беше по-дълъг като времетраене, урокът премина като миг. Всяко едно изведено понятие се обвързваше с други и се систематизираха в изводи и заключения по темата.

Филмчето с което се завърши урока спомогна да си припомним ключови понятия като филантропия, дарителство и др.

А признанието от госта ни, че децата знаят много само ни накара да продължаваме с още по-голямо желание напред в програмата.

Галерия

В помощ на другите
В помощ на другите
В помощ на другите
В помощ на другите
В помощ на другите
В помощ на другите
В помощ на другите
Цели на проекта

  • Да се формират у учениците умения за разграничаване на нужда и желание
  • Да се осъзнаят необходимите ресурси без които човек не може да живее.
  • Да разберат и осъзнаят необходимостта да помагат на хората в нужда.
Използвани материали

  • Презентация

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg