Засаждане на дърво

Учениците да засадят дървета и да имат възможност да научат как човекът може да въздейства положително върху околната среда.

Учител работил по този проект: Анка Жекова
Описание на проекта

Темата беше разработена в четири занятия: 21.03.2017; 18.04.2017 и 22.04.2017 г. Практическата работа беше проведена на 22.04.2017. в училищния екокът.

Работата по темата започна още в обобщителния урок в часа по човекът и природата. Учениците споделиха и обсъдиха мнения за необходимостта от опазване на околната среда и възможностите, които имат те, за да въздействат за подобряване, опазване и развитие на най-близката до тях природна среда. Опознаха различни видове растения. Избраха място в училище, за което да полагат грижи, за да осигурят на себе си и на своите съученици приятно място за отдих и игри  – училищния екокът. Гледаха филма ,,Преди потопа“. Останаха смаяни от думите на майката природа: ,,Аз нямам  нужда от вас, вие се нуждаете от мен. Аз съм запазила много цивилизации, но и съм унищожила много човешки постижения“. Разбраха, че човекът е елемент от живата природа и те зависят от нея. Избраха част от училищния екокът, който за почистят и да облагородят, засаждайки различни цветя. Предложиха идея да поканят и родителите си, които да се включат в пролетното парти на екокъта. В Деня на Земята се включиха с огромно желание в различните дейности. Проявиха сериозен интерес към закупените цветя и се интересуваха от задължителните грижи, които трябва да полагат за тях. Останаха удовлетворени от положения труд. Всеки ден до края на учебната година ходят в екокъта, за да видят развитието на цветята и се радват на високата оценка, която  дават съученици, родители и учители на сътвореното от тях.

Галерия

Засаждане на дърво
Цели на проекта

  • Да усвоят знания за важната роля на природата за човека
  • Да се формират умения за подобряване живота на хората чрез благоприятно въздействие върху околната среда.
  • Да осъзнаят, че са дарили част от свободното си време в името на общото благо
Използвани материали

  • филм ,,След потопа"
  • цветя и розови храсти, почва, тор, разсад за цветя
  • флумастери, маркери, листи

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg