Новини

Рози в училище

Рози в училище

Анна Камбарева, класен ръководител, 11 б клас, ППМГ „Васил Левски“

гр.Смолян.

В края на учебната година, учениците от 11 б клас при ППМГ „Васил Левски „гр. Смолян засадиха 10 рози, осигурени от Български Дарителски Форум по програмата „Научи се да даряваш“. Така поставихме началото на оформяне на розови алеи в прекрасния двор на РАЙКОВСКАТА ГИМНАЗИЯ. Със своя ентусиазъм предизвикахме съпричастност у други ученици и техните учители, които се включиха с допълнителна помощ към нашата активност.

Засаждането на цветя и растения в училищния двор не е ново за нас. През месец май, след дълга и снежна зима, разкрасихме градинката около паметника на Левски пред входа на училището, където се провежда традиционното изпращане на зрелостниците. Тази градинка я преобразихме напълно преди три години и оттогава се грижим за нея. Децата осъзнават по нов, по-различен начин грижата за околната среда и природата, създаването на красота около нас, усилието да си отговорен за нещо и се радват на усещането, че заедно постигат всичко това.

Заедно с цъфтящата по това време японска вишна, отново засадена от нас, растенията създават празнично настроение в този така важен за абитуриентите момент на раздяла с родното училище. С добрия пример увличаме доброволци за подобни инициативи, което е радостно за нас.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg