Новини

Шарен кът в училището в Златица

Шарен кът в училището в Златица

Учениците от 4-ти „а” клас на Павлина Божкова, преподавател в СУ „Св. Паисий Хилендарски”, се включиха в организираната инициатива по обособяването на техен кът в двора на златишкото училище. Инициативата е част от поредица проекти в рамките на програмата „Научи се даряваш” на Български дарителски форум, в която се включва училището. Програмата насърчава активното участие и гражданска позиция сред младите хора.

В продължение на няколко учебни часа децата и учителите им са работили по този проект и говорейки за собствеността и нейното опазване у децата е възникнала идеята за обособяване на такъв детски дът в училище, за който да се грижат и да съхраняват. Дори са направили рисувани проекти на визията на мястото. Специалният кът за открити уроци и почивка включва три пейки, осигурени от общината, две засадени през миналата година млади дръвчета и много боя. Децата и техните учители с ентусиазъм боядисаха старите пейки и ги изрисуваха, така че да предизвикват радост. В инициативата се включиха дори родители.

Дарителският форум за първи път реализира тази програма. В нея се включват 10 училища от страната, сред които е и златишкото гимназиално училище.

Можете да видите видео от инициативата ТУК.

Източник: Средногорие Медия, 4 ноември, 2016

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg