Новини

Щастие от хартия и конци

Щастие от хартия и конци

Ваня Димитрова, Джебел

Много радост и коледно настроение донесоха дванадесетокласниците от Професионална гимназия ,, Руска Пеева“ в град Джебел на децата с увреждания от местния Център за обществена подкрепа. Още в първите дни на декември учениците заедно със своите малки домакини от центъра изработиха пъстра празнична украса и картички изцяло от рециклирани материали – хартия и конци. Под звуците на Коледни песни и стихчета от ръцете на децата и техните по-големи приятели се появиха Дядо Коледовци с бради от памук, Снежковци, елхички и още много тематични украшения.

Следобедът, прекаран заедно с децата от центъра, беше приятният финал на цяла седмица подготвителна работа.  Учениците сами осигуриха материали и предварително направиха заготовки за украсата.

Всъщност съвместната работа на бъдещите абитуриенти с децата от Центъра за обществена подкрепа вече е традиция. През миналата година гимназистите организираха изцяло тържеството за рождения ден на центъра.

Вече тече подготовката за предстоящия рожден ден през февруари 2020 г. Дванадесетокласниците разучават детски песни и репетират куклено представление със свой авторски текст. И тъй като са от паралелка със специалност „Ресторантьор“, учениците ще приготвят и цялата почерпка за веселбата, включително голяма празнична торта.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg