Новини

Слънчевите деца и ние

Слънчевите деца и ние

Може ли слънцето да се усмихва, дори когато е облачно, вали дъжд или духа вятър? Може, ако сте му приятел и то е родено с 47, вместо с 46 хромозоми!

В Деня на хората със синдром на Даун ученици информираха ученици за същността на този ден. Имаха предварително подготвен материал относно специфичния външен вид на лица със синдрома, а след това представиха любопитни факти за личности, успели да получат приемственост от обществото и такива осигурили си професионална реализация.

По – интересната част за „учениците обучители“ беше отвореността на учителите по темата, тъй като всеки един учител разказа за лично преживяване от среща с деца със синдром на Даун, както в кариерата им, така и в приятелски кръгове.

Моето участие се изрази именно в подготовката на самите ученици. Заедно подбрахме базисна информация, която ще се чувстват комфортно да представят самите те.

Посланието беше с фокус към способността да даряваш шанс на всеки за всичко. Има се предвид възможността стеснения мироглед на общността да отхвърли другостта на „различните“, а познанието за техните положителни качества и умения е превенция на подобно изолиране. Така се потвърди идеята за милосърдие и принос в подобряването на качеството на живот на този срещу нас.

Бяхме повече еднакви, отколкото различни днес …и така всеки ден!

 

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg