Новини

СУ „Св. Климент Охридски“ в Зверино се включи в капманията „Изплети топлина“

СУ „Св. Климент Охридски“ в Зверино се включи в капманията „Изплети топлина“

Учениците от трети и четвърти клас в СУ „Св. Климент Охридски“-Зверино с ръководител Петя Илиева, които през тази учебна година работят по проект „Научи се да даряваш“ на Български дарителски форум, заедно с Десислава Димитрова и Стела Стоянова, библиотекари в НЧ „просвета-1929“-Оселна и НЧ „Факел-1926“-Зверино, се включиха в благотворителната инициатива на фондация „Има начин“ – „Изплети топлина“. Читалището в Оселна участва в тази инициатива за четвърта поредна година.

Библиотекарите в двете читалища гостуваха на третокласниците и четвъртокласниците по покана на ръководителката им Петя Илиева, за да разкажат на малките ученици за връзката между „Традициите и дарителството“. Десислава Димитрова разказа на малчуганите, че хората на улиците имат нужда от същите неща, както всеки един от нас – храна, дрехи, подслон. Така малчуганите, трогнати от тези думи, надпреварвайки се кой ще донесе повече изплетени дрешки, се включиха в благотворителната кауза.

Дрехите вече пътуват към нуждаещите се от страната. Инициативата има за цел да се изплетат шапки, шалове и ръкавици за нуждаещите се. Доброволци от цялата страна плетат шапки, шалове, чорапи и ръкавици за хора, останали без дом, деца и възрастни в нужда.

Това е първата благотворителна иниациатива, осъществена без бюджет в България. За кампанията не са набирани никакви средства.
На 15 септември 2012 г. фондация „Има начин“ започва една различна във всеки смисъл благотворителна инициатива под наслов „Изплети топлина“. Дейността на кампанията е насочена към тези хора, които често са пренебрегнати от подобен род инициативи, а именно – хората без дом.

Студените зимни месеци са тези, през които всеки се грижи за топлото си облекло, но има и хора, за които улицата е дом, и те трябва да се борят със студа ежедневно. Затова и идеята на организаторите е изработването на шапки, шалове и ръкавици. Сама по себе си това е една благотворителна кампания, която ще направи мост между търсещи и даряващи помощ.

Източник: medianews.bg, 3 декември, 2018
Автор: Павлинка Левичкова
Снимки: medianews.bg

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg