Новини

Торби за надежда 2018

Торби за надежда 2018

Г-н Джоунс е учител от Индиана, който цени много работата в полза на общността и обучението във филантропия по две причини. „Помагаме на онези в нужда, и учим децата да бъдат емпати.”, казва той. Почти 1000 от неговите ученици участваха в проекта „Торби за надежда 218”.

Използвайки урок от системата на Learning to Give, учениците организират благотворителна акция и събитие в училище за набиране на дарения за компилиране на торби за деца в системата на приемна грижа.

„Торби за надежда” е организация, която помага на деца, които са в системата на приемната грижа. Когато децата биват извеждани от домовете на биологичните си родители, това обикновено е доста стресиращо за тях. Често техните вещи се губят между домовете и системите. Организацията помага именно там – опитва да помага на децата да запазят вещите си или да могат да възстановят някои от тях.

„Тези деца най-сетне могат да кажат, че притежават нещо.”, казва една ученичка. „Като знаем, че всички ние се обединяваме, за да постигнем нещо за благото на всички, си струва всички усилия и работа.”, споделя друга ученичка.

След успешното окомплектоване, всички разбраха за успеха и сега, учениците са вече готови и правят стъпки за кампанията за 2019та година, така че тя да бъде още по-голяма и успешна.

„Финалния продукт и проекта направиха кампанията и събитието един невероятен момент за тези ученици.”, сподели г-н Джоунс.

 

 

По информация на: Learning to Give, 2018

Снимки: Learning to Give

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg