Новини

Учениците на Дрю,  хранят общността

Учениците на Дрю, хранят общността

Г-н Крейг е учител в Чарлс Дрю – преходен център за младежи с интелектуални затруднения в Мичиган. „В обучението и управлението на възрастни със специални нужди в градска среда е критично важно да се преподават концепциите за филантропия и служба в полза на общността”, казва Крейг. „Учениците придобиват усещане за смисъл и цел, в нещата, които правят и могат да правят.”

След като инкорпорира няколко от уроците в платформата на Learning to Give, той включва 132 ученици, които участват в местен проект „Учениците на Дрю хранят общността”.  Уроците помогнаха на учениците да изследват значението на това да имаш принос в общността и да не очакваш нищо в замяна.

Учениците са имали възможност да избират измежду различни култури и хранителни продукти, които да отглеждат във фермата. Децата са се погрижили за всичко от засяването до събирането на продукцията.

„Опитваме се да правим месечни дарения”, казва Крейг. „Учениците искаха да даряват продукцията на местни хранителни банки и социални кухни, където хора, които са гладни, биха могли да получат храна.”

Един от учениците споделя, че „храната, която приготвяме за тях е много добра и се надявам да я харесват.” Друг разказва: „Много съм щастлив, че това, което правим помага на хората.”

Програмата е целогодишна и има летен компонент, който е включен. Хранителните дарения от този момент нататък ще продължат. Чрез малкия грант на Learning to Give се създаде една устойчива програма за производство и даряване на храна на местни организации в нужда. „Тази програма храни онези хора, които са в нужда и помага на децата да повишат възможностите си за работа след като излязат от системата”, смята Крейг.

 

 

По информация на: Learning to Give

Снимка: Learning to Give

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg