Новини

Училището е нашето голямо семейство и втори дом

Училището е нашето голямо семейство и втори дом

21-ви ноември – Денят на християнското семейство и младежта,  е един от значимите дни в живота на всеки  християнин. Празникът, на който цялото семейство се събира около трапезата. Традиционно ястие е питката. Тя е замесена с много любов и хубави мисли.

Ние, учениците от СУ „Иван Вазов“ гр. Вършец, усетихме вълшебството на празника благодарение на момичетата от клубовете към Националната програма “Научи се да даряваш“ и във втория ни дом – училището.

Тъй като празникът съвпадна със седмицата на професионалното образование в нашето училище, с ентусиазъм се включиха и учениците от професионалните паралелки, като разнообразиха трапезата с приготвени от тях ястия.

Сутринта на 21-ви във фоайето на първия етаж бе поставена пищна маса с вкусни питки, направени от младите девойки. Върху тях имаше огромен надпис ”Училището – нашето голямо семейство”.

И така всички учители и ученици си взеха от питките за здраве.

Идеята на това мероприятие не беше да разберем дали момичетата могат да готвят или пък да похапнем  вкусна питка, а да посрещнем празника заедно като едно голямо семейство, каквото трябва да сме.

Може да не сме направили най-дългия хляб, но е хлябът, замесен с любов и грижа за другите, с желанието да бъдем заедно, да бъдем общност.

 

 

Източник: Зов News, 21 ноември, 2018

Снимки: Зов News

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg