Новини

Усмихни се! Заедно ще се справим!

Усмихни се! Заедно ще се справим!

Елена Атанасова, класен ръководител, 3 а клас, СУ ”Пейо Крачолов Яворов“, Пловдив

В първия учебен ден учениците от 3 „а“ клас, СУ ”Пейо Крачолов Яворов“ в Пловдив дариха усмивки на децата, пострадали от наводнението в село Каравелово, община Карлово. Водени от идеята, че ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДАРИТЕЛ, третокласници, родители и учители обединиха усилията си, за да зарадват и малките, и големи ученици от карловското село.

Още преди старта на учебната година разговаряхме за класа ни като общност, в която всички заедно можем да извършваме дарителски дела и да раздаваме радост. Провокирани от наскоро случилите се наводнения и многото пострадали хора заедно избрахме каузата още в първия учебен ден.

В семействата изработиха картонени фунии. На 15 септември вместо цветя третокласници носеха пособия, материали, играчки и лакомства. В първия си урок малките ученици напълниха фуниите, украсиха ги и с доброволци ги извозиха до с. Каравелово.  Срещнаха се с деца, чиито домове пострадаха от наводненията, и ги изненадаха със своите весели подаръци. Усмивки грееха на лицата и на даряващите, и на дарените.

Разходката и срещите в селото породи приятелство и идеи как да продължи нашата помощ и заедно да се справим с последствията от бедствието.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg