Новини

Уважение към собствеността

Уважение към собствеността

Невяна Иванова, София

Знаете ли какво е наем? А какво е кражба? Такива въпроси задаваха на своите съученици четвъртокласничките Лилия и Дона от 7-о СОУ „Свети Седмочисленици“ в София. Двете изявиха желание сами да представят урока „Уважение към собствеността“ от програмата „Научи се да даряваш“.

„Да плащаш, за да вземеш нещо“, беше определението за наем на Александър Иванов. „Например да дадеш своята химикалка на приятелка и тя да ти я върне след една седмица“, предложи пък Сабина. Имаше още много отговори и все правилни.

Лилия и Дона разказаха на съучениците си за видовете лични пространства и видовете собственост. Те бяха подготвили и игра. Класът се раздели на четири отбора с по пет човека. Всеки отбор изтегли листче и трябваше да разиграе думата или фразата от листчето, но без да говори. Останалите трябваше да познаят какво пише на листчето. А надписите там бяха: общо пространство, лично пространство, кражба и наем.

Четвъртокласниците бяха много изобретателни в сцените, които представиха. За награда на целия клас Лилия и Дона бяха подготвили вкусни вафлички.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg