Новини

В помощ на Турция

В помощ на Турция

Младен Владимиров, класен ръководител, 7 клас

СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Смядово

По инициатива на Ученическия съвет към СУ „Св. св. Кирил и Методий“ , гр. Смядово, бе организирана  кампания за набиране на средства за пострадалите от тежкото земетресението в Турция. Председателят на ученическия съвет Теодора Тодорова от 10-ти клас призова съучениците си по училищната уредба да помогнат според възможностите си. „С желание участвахме в тази благотворителна кампания и много искахме да помогнем на пострадалите деца“- така Теодора обясни мотива на учениците да започнат кампания.

Почти във всяка класна стая беше поставена кутия за дарения, с молба всеки отдели сума, която може да си позволи семейството му, за да помогне на пострадалите в бедствието деца от Турция.

В края на кампанията отчетохме сума от малко над 270 лв. Персоналът на училището също се включи с дарения и събрахме общо 540,00 лв. Даренията бяха предадени на имам-хатиб Бехрин Хюсеинов, представител на Районно мюфтийство в Шумен, който ги добави към дарителската кампания за пострадалите в тежкото земетресение, обявена от Главното мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в България.

„Не е възможно да помогнем на всички пострадали от земетресението, но за мен е важно, че имахме желание и сме им подали ръка в труден момент“, реагира Елица от 6 клас.

Така децата свързаха основната тема от програмата – благотворителността и дарителството, с реакции в кризисна ситуация, научиха повече за грижата и отзивчивостта и изпитаха удовлетворение от навременния жест и помощта, която оказаха.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg