Новини

Заедно за природата

Заедно за природата

Мая Кондова, 6 „б” клас,

”П. Р. Славейков“, гр. Добрич

Клуб „Активни заедно!” при 6 „б“ клас на училище ”П.Р.Славейков”- гр. Добрич участва в Мисия „Мартенско магаре”- инициатива на НПО ДоброЖънци.

Всички деца – рожденици през март бяха символични домакини на събитието, ведро и заредено с добра енергия, заради обновяващата се природа и откриването на новия сезон. Нарекохме мисията „Мартенско магаре“, заради асоциацията с упоритото постоянство на магарето, съотнесена в случая с непрестанните, упорити добротворчески дейности на организацията.

Каузата тази година беше грижа за автобусната билкова градина. Ние имаме опит от проекта ни „Чудна градина в училищния двор”. Сега се включихме със събиране на сухите листа, с които вятърът бе напълнил автобуса.

Изрязахме изсъхналите миналогодишни растения  и преметохме пода. Така подготвихме автобуса за засаждане с новите билки. По-силните сред децата качиха сандъци с почва на покрива на автобуса. Подготвихме и система за вода, с която всеки посетител може да ги полее. Включихме се в засяването на орехи, с които се подновява сянката в зоопарка, след изсичането на опасните тополи.

Събрахме съчки за поправка на плета, ограждаш животните.

Със слънце, настроение, приятелство, почерпка и грижа за зоопарка премина поредната ни доброволческа акция. Тръгвайки се, Калоян – едно от децата, сподели, че вече може да засажда дърво и ще покаже на дядо си и баща си, как става това и колко е лесно. На мисията се запознахме се с украински деца и техните майки. Поканихме ги в училище за следващия уикенд.

Толкова естествено децата се разбраха и без да говорят общ език! А Силвио, друг ученик от класа, спонтанно каза, „те са като нас, как няма да не се разберем“:)

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg