Новини

Животните са важни

Животните са важни

Михаела Николова, класен ръководител, 2-ри клас

София, 120. ОУ „Г.С. Раковски“

 

Тази учебна година с моите ученици отглеждаме в класната стая две красиви морски свинчета – Кико и Пухчо.

Децата много обичат животните и още миналата година имахме една идея – да осиновим животно в Софийския зоопарк. Оказа се малко по-сложно и така и не се получиха нещата. Но идеята за това да се грижим за животните остана и ми хрумна идеята да закупя две свинчета за класа.

И сега – няма такава радост!

Всеки ден децата се учат на съпричастност, грижа и хуманно отношение към животните. Полагат ежедневни грижи – дават им суха храна, сено, сменят им водата, носят им зеленчуци, решат ги, помагат в подстригването им, рязането на ноктите им и почистването на клетката. Най-много обаче се грижат да получават любов и прегръдки.

Свинчетата свикнаха с шумната стая и правят номера в междучасията, когато децата играят с тях. Родителите ни подкрепят като осигуряват необходимото, за да живеят в отлични условия. Свинчетата са любимци и на други деца от училище, които идват да ги видят, погалят и да им донесат някое морковче.

Моят клас осинови тези две животинки и се грижи за тях, а те всеки ден ни носят радост и усмивки!

Така даваме пример и на другите деца около нас.

Морските свинчета имат клетка за пътуване и през ваканциите и почивните дни ходят на гости при различни деца от класа. Тези сладурчета намират място във всеки един урок в училище и така училището стана много приятно и интересно място за второкласниците.

 

 

 

 

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg