Сандвич на класа

Клас: 2

Учениците си сътрудничат при изпълнението на общ за класа проект – приготвяне на сандвич. Всеки от тях трябва да донесе по една съставка за сандвича. Продължителност: Две занятия от 40 минути.

Учител работил по този проект: Павлина Димитрова Божкова-Лалова
Описание на проекта

Урока проведох в два последователни часа.

Групите бяха оформени предварително и децата носеха нужните продукти. Много хубаво впечатление ми направи, че бяха донесли покривки или салфетки с които постлаха работните си места. Имахме и една майка -доброволец.

Много исках да обърна внимание на децата върху здравословното хранене. Затова обсъдихме хранителната пирамида, какво трябва да ядат всеки ден и какво по рядко.

https://bonduelle.bg/statiya/khranitelna-piramida-za-detsa#

Показах на децата табло с различни видове зеленчуци. Обсъждахме дали ги познават, кои растат в България и кои не, кога се засаждат и  как, през кой сезон се берат и др. Разгледахме разрези на зеленчуците, които бяха донесли за да видят семенцата.

След това им показах сандвич направен от мен вкъщи и ги попитах дали ще стигне за всички. Те казаха че сега ще направят сандвичи за всички и купона започна. Както се вижда от снимките, децата бяха много старателни и направиха много красиви и вкусни сандвичи. Всяка група даде от своя сандвич на другите групи и получи от другите.

След като похапнахме обсъдихме как са  се почувствали, когато раздаваха своя сандвич. Всички споделиха, че им е било много приятно и забавно.

 

От коментарите в час

Това бяха най-вкусните сандвичи, които някога сме яли.

Много е вкусно, когато някой друг ти приготви нещо за ядене.

 

Галерия

Сандвич на класа
Сандвич на класа
Сандвич на класа
Сандвич на класа
Сандвич на класа
Сандвич на класа
Сандвич на класа
Сандвич на класа
Сандвич на класа
Сандвич на класа
Цели на проекта

  • Учениците да усъвършенстват уменията си за разбиране при слушане и прилагане на аналитично мислене;
  • Учениците да усъвършенстват уменията си за работа в екип;
  • Учениците да проявят разбиране към нуждите на хората.
Използвани материали

  • големи франзели;
  • масло;
  • разнообразни зеленчуци, подходящи за сандвичи;
  • сирене и кашкавал;
  • маслини;
  • нож, дъска за рязане, пластмасови чинии и салфетки;
Работа вкъщи

Учениците носят от вкъщи необходимите за сандвич продукти, като предварително са разпределени в групи , обсъдено е и направено разпределение кой какво и в какво количество донася. Родителите са информирани за инициативата и са поканени да се включат в нея като доброволци.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg