Благотворителен базар в училище

Това е темата от всички други теми в програмата върху която сме работили двойно и тройно повече от времето, което и е регламентирано и върху която лично аз всяка година отдавам много от себе си. Това е и темата, която на практика се доближава до дарителството и благотворителността. Това е и възможност да бъдем заедно/учители-деца-родители / през цялото време на случване, да се видим с други очи, да станем и приятели, да се движим еднакво. Специалното при тази тема е желанието с което се започва необходимостта да привлечеш колкото се може повече ентусиасти, които да се включат със собствени ресурси - време, средства, материали, труд. Тук учителят трябва да е много, истински много убеден, вдъхновен, окрилен, на моменти малко "луд", ако иска да се получи по онзи начин по който се получи при нас. Събрани средства: 1527.00лева. Аплодисменти за всички!

Учител работил по този проект: Ели Стоянова Георгиева
Описание на проекта

Преди няколко месеца, малко след началото на учебната година, на една наша родителска среща казах на родителите, че ще имаме Коледен благотворителен базар в който е важно да участваме, защото е част от програмата“ Научи се да даряваш“ и защото сам по себе си е школа по доброта и съпричастност. Разказах им как си представям случването и обърнах вимание на факта, че тук повече от всякога трябва да сме заедно, защото това е най-добрият пример, който ние като родители и учители можем да поднесем на децата си. И всичко започна почти веднага, класът ни се превърна в истинска Коледна работилница, някои неща правехме в клас, други се изработваха от родители и се донасяха, камбанките звучаха в нашите уши много преди Коледа. Това беше едно вълшебство, една магия, която беше обхванала всички и сякаш още сме в приказката. От години имах мечта, да изработим яслата в която е роден Иисус, но все не се случваше, но тази година италианското семейство от класа ми/ с-во Морра/ я изработи по най-достоверния начин с прекрасни глинени фигурки, със светлинки и затвори кръга на Коледното съвършенство. Много им благодаря, мечтите понякога ни се изпълняват от други хора, което е страхотно.

Децата горяха заедно с нас, работиха, продаваха и ще дарят.

Галерия

Благотворителен базар в училище
Благотворителен базар в училище
Благотворителен базар в училище
Благотворителен базар в училище
Благотворителен базар в училище
Цели на проекта

  • Да се мотивират малките ученици да изработват, продават и даряват средствата от своя и този на своите родители труд.
  • Да се научат да работят с пари, влизайки в ролята на продаващи.
  • Да се формира мнение за правилното и осъзнато даряване на събраните средства.
Използвани материали

  • Материалите, които са използвани за изработката на повечето изделия са много и разнообразни - природни материали, дърво, платове, хартия, салфетки и т.н.

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg