Урок по случай международния ден на доброволеца

Урокът бе замислен като среща с Апостол Апостолов- основател и основен двигател на Фондация Ботаника лайф- с. Надарево и Петър Петров- агроном и управител на създаващата се ферма- зелено училище и зелена академия. Идеята на предприятието е да подпомага младежи в неравностойно положение или в риск. В предварителен разговор запознах учениците с хората, които ще ни гостуват и техните идеи. Срещата се състоя в навечерието на 5. 12.- Международния ден на доброволеца. Получи се интересен разговор, а гостите впоследствие се запознаха с базата на училището, осъществиха среща и с ръководството с идеята за бъдещо партньорство.

Учител работил по този проект: Росица Стефанова
Описание на проекта

 

В навечерието на 5.12.- Международния ден на доброволеца в ПГСС „Н. Пушкаров“ гр. Попово се проведе среща с Апостол Апостолов- основател и основен двигател на Фондация Ботаника лайф- с. Надарево и Петър Петров- агроном и управител на създаващата се ферма- зелено училище и зелена академия. Идеята на предприятието е да подпомага младежи в неравностойно положение или в риск.

Гостите разказаха за идеята как чрез неформалното образование и в контакт с природата човек може да научи много и за себе си, стига да има очи и уши да слуша.

Г- н Апостолов сподели мисията на фондацията- насърчаване на устойчивото развитие и младежкото участие, подкрепа на творчеството и иновациите сред младите хора, разказа за това как силата на родовата памет може да ти помогне да преобразиш живота си. Разговорът премина през екоидеите и социалното предприемачество, през това как се прави бизнесплан и се търси финансиране за проект и завърши с това, че всичко е в наши ръце- от мечтата и идеята до реализацията. Интересно беше, че учениците останаха много впечатлени от разказа на Апостол и не останаха безучастни, а го засипаха с въпроси. Врезултат на срещата имаме нови приятели и партньори – Фондация Ботаника лайф, с които очакваме да си партнираме успешно.

 

Галерия

Урок по случай международния ден на доброволеца
Цели на проекта

  • Среща с човек, който иска да разруши стереотипите, да насърчи младежкото участие и да мотивира хората да полагат доброволен труд
  • Отбелязване Международния ден на доброволеца
Използвани материали

  • Мултимедиен проектор
  • Компютър

© Всички права запазени 2022 @ Learningtogive.bg