Урок по случай Международния ден на доброволеца

Клас: 9, 10, 11, 12

Този урок е разработен и предоставен на програма „Научи се да даряваш от  Time Heroes - най-голямата платформа за доброволчество в България. Децата ще дискутират какво е доброволчество и какво мотивира хората да полагат доброволен труд.  

Учител работил по този проект: Александрина Георгиева
Описание на проекта

Урокът по случай Международния ден на доброволеца се осъществи в рамките на един учебен час. Той бе проведен от нашия гост к.д.п. Димитър Димитров – вицепрезидент на Международната федерация на асоциацията на морските капитани и член на Европейската конфедерация на асоциацията на морските капитани, морски посланик на България в Международната морска организация. При представянето си той им разказа за морската професия и колко важно е да бъдат доброволци и в морето и на сушата – научава ги да бъдат безкористни, да не питат какво ще получат в замяна, а те всъщност ще получат много – личностно развитие и удовлетворение, дълбока признателност и много нови приятели.

Учениците му разказаха за каузите, в които са участвали и за тези, в които искат да участват. Капитан Димитров им каза, че всички каузи са важни и ценни, защото оставят следа, тъй като са заредени с техния ентусиазъм и доброта.

Капитан Димитров им разказа, че тази година Международната морска спасителна федерация (IMRF) е наградила за цялостен принос варненския капитан Никифор Герчев  – участвал в над 25 критични морски бедствия и спасил над 250 живота, наричан морския Дон Кихот. Кап. Димитров   им каза, че без този човек не може да си представи българското доброволческо морско спасяване.

В края на урока бяхме емоционално заредени от срещата ни с този човек и разказа му.

От коментарите в час

Разкажете ни за спасителните операции на кап. Герчев

Разкажете ни за морето

 

Галерия

Урок по случай Международния ден на доброволеца
Урок по случай Международния ден на доброволеца
Цели на проекта

  • Разберат какво е доброволчество и защо да станем доброволци;
  • Дискутират какви доброволчески инициативи може да организираме в училище или населеното си място;
  • Разберат какво е доброволчеството на море;

© Всички права запазени 2022 @ Learningtogive.bg