Възпитание в съпричастност и разбиране

С този урок учениците ще разберат за възможните нужди, дефицити и нагласи на част от хората в обществото, да се отнасят с уважение към възрастните хора и да създадем приятелства с тях.

Учител работил по този проект: Павлина Димитрова Божкова-Лалова
Описание на проекта

Още в средата на месец ноември бяхме поканени да поздравим хората с увреждания в гр. Златица на техния празник 3.12.2016г. Децата започнаха ентусиазирана подготовка. Най- напред избрахме песните с който ще ги поздравим , а именно “Ало, ало слънчице“ и “ Да протегнем на някой ръка“,които са любими на децата и започнахме да репетираме.

Първият час проведохме в класната стая. Прочетохме приказката “ Старите хора“ и при обсъждането децата казаха, че винаги трябва да се вслушваме в съветите на възрастните и много да ги уважаваме.

После изгледахме клипа „Дискотека Трета възраст“. Децата много се забавляваха и стигнаха до извода, че и възрастните могат да се забавляват и ние ще направим техния празник по- интересен, като ги поздравим.

За две седмици децата изработиха над 100 картички.

След предварително съгласие от родителите, на 3.12.2016г. – събота се събрахме в ресторант “ Средногорие“, където беше тържеството на хората с увреждания. С нас бяха и по- големи ученици, също доброволци. Децата много се вълнуваха, защото там бяха техни баби, дядовци, родители и познати. С голямо желание и настроение си изпяхме песничките, големите ученици казаха по- няколко трогателни думи за съпричастността и грижата, за разбирането на различните хора и добрата дума, която всеки заслужава. Всички бяха много развълнувани от изпълнението на децата, виждаха се и сълзи в някои очи. Председателката на Общинската организация г-жа П. Цакова ни връчи благодарствен адрес.

Накрая всеки от присъстващите получи картичка и стръкче здравец.

Галерия

Възпитание в съпричастност и разбиране
Възпитание в съпричастност и разбиране
Възпитание в съпричастност и разбиране
Възпитание в съпричастност и разбиране
Възпитание в съпричастност и разбиране
Цели на проекта

  • Формиране на знания за филантропията като даряване и споделяне на време и умения.
  • Формиране на умения за общуване с възрастни хора.
Използвани материали

  • цветни картони
  • шаблони
  • маркери и моливи
Библиография

  • Приказката "Старите хора"
  • Клип "Дискотека Трета възраст"

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg