Застъпничество за кауза

Клас: 6

Урокът помага на учениците да разберат как да използват мнението и гласа си, за да се застъпват за каузи, които смятат, че са важни. Те научат как медиите отразяват застъпнически кампании и темата за гражданските организации и промяната, която те предизвикват. Продължителност: 2 или 3 занятие по 40 мин.

Учител работил по този проект: Силвия Богданова
Описание на проекта

Урок № 1

Попитах децата знаят ли какво е „застъпничество“ и „граждански права“ и дадохме примери за тях. Изгледахме един  клип от библиографията. В дискусия коментирахме видеото на „Клуб Домино към Център Динамика – Русе . Направихме списък с посочените от децата проблеми.

Урок № 2 

Припомнихме си какви проблеми са идентифицирали децата в първия час. Гост-лектор в часа ни бе Димитър Димитров доброволец в „Зелени Балкани“ град Пловдив. Пред учениците от 6 и 7 клас  разказа за каузите, за които се застъпва неговата организация. Проведохме дискусия по темата заедно с лектора „Защо моят глас е от значение“.

 

 

От коментарите в час

  • Някой може да прекали с оплакванията си.
  • Ние няма да се оплакваме, а ще споделяме мнение
Галерия

Застъпничество за кауза
Застъпничество за кауза
Цели на проекта

  • Учениците формират знания какво значи застъпничество за каузи, важни за тях и защо това може да е интересно и важно и за медиите
  • Научават повече за журналистическата работа по проблематиката на неправителствените организации
Използвани материали

  • Презентация(и) в Power Point на гост-лектора(ите) – ако има такава

© Всички права запазени 2022 @ Learningtogive.bg